Wonen in De Hoek

Rust en ruimte

Als u straks na een drukke werkdag de wijk inrijdt, wordt u overvallen door een gevoel van rust en vrijheid.

Hier vindt u geen zwart asfalt, maar beklinkerde straten die het landelijke karakter benadrukken, omzoomd door keurige hagen en verzorgde aanplant. Honderd bomen, vijfhonderd boomvormers, 1.300 struiken en 2.500 vaste planten geven de wijk een groen gezicht.

De parkeervakken, die de straten van de trottoirs scheiden, worden uitgevoerd in graskeiblokken, en afgewisseld met gevarieerde groenaanplant. De straten lijken door hun lichte kromming oneindig lang te zijn. En daar, te midden van de rust en natuur, wacht uw ruime en van alle gemakken voorziene woning op u.

De Hoek in 360 graden

Ontdek De Hoek in 360º op uw smartphone. Op locatie treft u QR-codes aan.

Bekijk het park in 360º

Bekijk de wijk in 360º

Wonen en spelen

Kindvriendelijk

Waar kunnen kinderen nog onbekommerd buiten spelen? In de verkeersluwe straten van De Hoek komt uitsluitend bestemmingsverkeer.

Extra veilig wordt het door de snelheidsverlagende elementen, uitgevoerd in natuursteen, zodat ze naadloos opgaan in hun omgeving. De grasvelden nodigen uit tot urenlang spelen of een picknick. Twee wadi’s zorgen voor de opvang van regenwater en een natuurlijke infiltratie in de grond. Houten stapblokken voegen een speels element toe. Wonen en spelen in De Hoek: dat gunt u uw kinderen toch ook?

Afbeelding titel

Energiezuinig wonen

Groen wonen in alle opzichten

Als u kiest voor wonen in De Hoek, kiest u voor groen wonen. Letterlijk en figuurlijk.

Alle woningen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd en zijn gericht op de toekomst: zonnepanelen, geen gas, maar een warmtepomp en een ventilatiesysteem met warmteterugwinning. Zo geniet u van alle comfort zonder het klimaat onnodig te belasten. Bovendien is het gunstig voor uw energierekening!

Ruud Rats

Interview met architect Rats

Ruud Rats, architect bij Bureau Boosten Rats B.V. en ontwerper van de woningen van De Hoek.

“In het plan De Hoek versterken de parkachtige leefomgeving en de moderne, eigentijdse woningen elkaar, mét behoud van het dorpse karakter. Wat dit project uniek maakt, is de flexibele opzet."

Lees het hele Interview

Het goede leven in Peel en Maas

  • Dorpskern op loopafstand.
  • Alle dagelijkse benodigdheden binnen handbereik.
  • Genieten in één van de sfeervolle horecagelegenheden.
  • Nabij Nederweert, Asten, Someren en Panningen.
  • Binnen 30 autominuten in Weert, Venlo, Roermond of Eindhoven.

Het hart van de Peel

Meijel in beeld